22 juni 2005
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr witloof gesneden
  • 2 aardappelen in stukjes
  • 3 fijngehakte sjalotjes
  • 1 prei
  • 2 l kippenbouillon
  • 1.5 dl room
  • gehakte peterselie en bieslook
  • boter
  • peper
  • zout
  • spekblokjes gebakken of garnaaltjes
  • nootmuskaat

Variatietips

  1. Als de soep iets te bitter smaakt door de witloof voeg dan 2 eetlepels suiker toe.. en ook lekker..gekookt ei in stukjes in soep mengen..snippers gerookte zalm..

Bereiding

Stap 1
Stoof het witloof, de prei, aardappelstukjes en de sjalotten in wat boter, kruidt flink met nootmuskaat, peper en zout.

Stap 2
Voeg de bouillon toe en laat zo'n 30 minuten zachtjes sudderen.

Stap 3
Mix de soep en roer er de room onder.

Stap 4
Meng wat garnaaltjes, of spekblokjes..onder de soep..

Stap 5
Strooi er wat vers gehakte peterselie en bieslook over en seveer in diepe grote borden.

Stap 6
Lekker met een dikke snee boerenbrood met veel boter en dikke snede kaas.

Variatietips

  1. Als de soep iets te bitter smaakt door de witloof voeg dan 2 eetlepels suiker toe.. en ook lekker..gekookt ei in stukjes in soep mengen..snippers gerookte zalm..
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!