28 oktober 2005
3 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 2.5 kg aardappelen, geschild
  • 250 gr peen, in stukken gesneden
  • 250 gr ui, in halve ringen gesneden

Variatietips

  1. Serveer met de speklapjes en jus.
  2. Een rookworst in plaats speklapjes.

Bereiding

Stap 1
De oven voorverwarmen op 180 graden. Ondertussen de ovenschaal invetten met bakboter. De aardappels met de penen en de uien in ongeveer een kwartier koken.

Stap 2
Als de aardappels, peen en uien gaar zijn, stampen en vervolgens in de schaal doen.

Stap 3
Bestrooi de ovenschotel met paneermeel en stukjes boter voor een mooi krokant korstje. Zet de schaal in de oven en bak in ongeveer 30 tot 45 minuten af.

Variatietips

  1. Serveer met de speklapjes en jus.
  2. Een rookworst in plaats speklapjes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Salade van mijn collega Patries

    2

    15 minuten

  • Spinazieflapjes

    4

    30 minuten

  • Rettich groenten pakketjes

    4

    25 minuten

  • Stamppot van rauwe raapsteeltjes (met kaas)

    4

    30 minuten