Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilet, in stukjes gesneden
  • olijfolie
  • stuk trassi ± 3 bij 3 cm
  • zwarte peper
  • zout
  • spitskool, in stukjes gesneden
  • 2 grote wortels (gesneden en kort gekookt)
  • taugé
  • 6 el oestersaus
  • 6 el sesamolie
  • 2 grote uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 maggi blokje

Bereiding


Stap 1
Kruid de kipfilet met zwarte peper, zout en sambal.

Stap 2
Doe de olijfolie en een pan en verkruimel de trassi en het maggiblokje en de klein gesneden/geraspte teentjes knoflook en wok deze mee.

Stap 3
Wok de kipfilet in een wok, totdat de kipfilet gaar en goudbruin is en wok vervolgens de uien mee totdat deze glazig zijn en daarna de spitskool en de worteltjes en taugé.

Stap 4
Blijven wokken en ondertussen wat peper en zout toevoegen ongeveer 10 minuutjes zodat de groenten lekker knapperig blijven.

Stap 5
Flinke scheut oestersaus even max 1 minuutje meewokken. Wok van het vuur en de scheut sesamolie erbij nog even wokken. Meteen opdienen met witte / gele / notenrijst.

Variatietips

  1. Eventueel nog andere groenten die je lekker vindt of van de dag ervoor nog over hebt.
‹ Terug