‹ recepten

Bloemcollischotel

Ingredi├źnten (3 personen)

  • 750 gr aardappels, geschild
  • 300 gr bloemkool roosjes
  • 300 gr brocolli roosjes
  • 1 prei, in halve ringen
  • 250 gr champignons, in plakjes
  • 175 gr rundergehakt
  • 2 el vloeibare margarine
  • 1 el paprikapoeder
  • 300 ml melk, gekookt
  • 6 el paneermeel
  • 200 gr jong belegen geraspte kaas
  • 1 el dille
  • 1 el cayennepeper
  • zout

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Kook de aardappels met een beetje zout in ongeveer 20 minuten gaar.

Stap 2

Stap 2
Kook de bloemkool en brocolli met wen beetje zout in ongeveer 8 minuten gaar.

Stap 3

Stap 3
Rul het gehakt in de margarine in een braadpan gaar.

Stap 4

Stap 4
Bak de prei en champignons met het gehakt mee. Maak het op smaak met cayennepeper en paprikapoeder.

Stap 5

Stap 5
Pureer de aardappels met warme melk.

Stap 6

Stap 6
Vet een ovenschaal in en doe hierin de aardappelpuree.

Stap 7

Stap 7
Maak van het paneermeel, dille en 3 el gerasptekaas een mengsel.

Stap 8

Stap 8
Leg op de aardappelpuree de rest van de geraspte kaas.

Stap 9

Stap 9
Leg hierop de gekookte bloemkool en brocolli.

Stap 10

Stap 10
Leg hierop het gehakt groenten mengsel.

Stap 11

Stap 11
Leg bovenop het paneerkruidenkaasmengsel.

Stap 12
Zet de ovenschaal ongeveer 10 - 15 minuten onder de grill of in een voorverwarmde oven. Serveer direct.