Ingrediënten

  • 2 scheuten koffieroom
  • 125 ml creme fraiche
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • 150 gr geraspte kaas
  • 5 grote aardappels

Bereiding


Stap 1
Schil de aardappels, snij ze in dunne plakken en bedek een ingevette of met bakpapier bedekte ovenschaal met 1 laag dun gesneden aardappels.

Stap 2
Snijd de 3 teentje knoflook heel fijn en bestrooi de eerste laag aardappels met de fijngesneden knoflook.

Stap 3
Klop de 2 eieren, crème fraîche en de koffieroom/melk tot een gladde saus en schenk de helft van de saus over de aardappelplakjes en de knoflook.

Stap 4
Bedek met de andere helft van de aardappelplakjes de saus en schenk de rest van de saus eroverheen.

Stap 5
Strooi als laatst de geraspte kaas er over.

Stap 6
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 160 graden en na ongeveer 25 minuten is de ovenschotel gaar (uitgegaan van een hete luchtoven, in een gewone oven kan de tijd wat langer zijn, dit kun je controleren door met een satéprikker te prikken om te kijken of de aardappels al gaar zijn en de bovenkant van de aardappelschotel moet ook goudbruin zijn).

Variatietips

  1. De aardappel gratin is een basisschotel, je kunt combineren met ingrediënten die je zelf lekker vindt, zoals stukjes paprika, tomaten, champignons, uien enz.
  2. De koffieroom kan worden vervangen door koffiemelk.
‹ Terug