2 juli 2005
4 personen
150 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen (afkokers)
  • zout en peper
  • 300 gr salami
  • 2 gekookte eitjes
  • fijngehakte lente-uitjes
  • 6 a 7 el crème fraiche
  • 4 a 5 el mayonaise
  • kaas in slierten

Variatietips

  1. Je kan eindeloos variëren van vullingen; van simpelweg een kruidenkaasje in de uitgeholde aardappel tot een pitte ragout.

Bereiding

Stap 1
Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water. Kook de aardappelen in ruim kokend water 10 minuten voor. Verwarm intussen de oven voor op 225 graden Celsius.

Stap 2
Giet de aardappelen af en leg ze elk apart op een stuk aluminiumfolie. Bestrooi de aardappelen met zout en pak ze stevig in.

Stap 3
Leg de pakketjes op een rooster in het midden van de oven. Laat de aardappelen in ca. 1 uur gaar worden (prik met een vork in de aardappelen om te voelen of ze gaar zijn; gare aardappelen zijn niet meer hard van binnen).

Stap 4
Snijd de gepofte aardappelen doormidden en schep met een lepeltje het kruim, tot ca. 1/2 cm, uit de schil. Prak het kruim fijn.

Stap 5
Meng de salami (of chorizo) met gehakte eitjes, fijngesnipperde lente-uitjes, eetlepels crème fraiche, eetlepels mayonaise en zout en peper naar smaak.

Stap 6
Prak ca. de helft van het aardappelkruim erdoor. Vul de uitgeholde aardappelhelften met het mengsel en bestrooi de vulling met slierten kaas.

Stap 7
Leg de aardappelhelften in een ovenschaal en laat ze in de nog warme oven (200 graden C) in ca. 20 minuten door en door warm worden en de bovenkant lichtbruin.

Variatietips

  1. Je kan eindeloos variëren van vullingen; van simpelweg een kruidenkaasje in de uitgeholde aardappel tot een pitte ragout.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Vishamburger met spiegelei

    4

    30 minuten

  • Aardappelflapjes

    4

    35 minuten

  • Kiptrein van de tante van Rudolf

    4

    35 minuten

  • Oma’s draadjes vlees a la Eddy

    4

    25 minuten