25 maart 2006
8 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 350 gr aardappels
  • 400 gr scholfilet
  • 100 gr gerookte paling
  • 2.5 dl olijfolie
  • 3 blad gelatine
  • 5 dl slagroom
  • zout en peper
  • 1 teen knoflook
  • dressing:
  • 2 eierdooiers
  • 1 mespunt mosterd
  • 1 sjalot
  • kerriepoeder
  • 1 el azijn
  • 3 el water
  • 3 dl olie

Bereiding

Stap 1
Kook de aardappelen gaar, klop de slagroom half stijf, los de gelatine op in water.

Stap 2
Als de aardappelen gaar zijn, doe dan de schol erbij en roer op hoog vuur goed door, samen met de knoflook.

Stap 3
Dan in de keukenmachine. Doe de paling en de gelatine erbij en blender fijn. Giet langzaam de olijf olie erbij tijdens het draaien.

Stap 4
Laat het mengsel afkoelen. Spatel dan voorzichtig de slagroom erdoor. Schep het in kleine vormpjes of ringen.

Stap 5
Voor de dressing doe je de eierdooiers in een kom, voeg water, azijn, kerrie, sjalot en mosterd toe. Zet de staafmixer erin en maal fijn. Voeg nu al draaiende de olie er langzaam door.

Stap 6
Maak op smaak met zout en peper. Maak het bord mooi op.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Oven-couscous

    4

    35 minuten

  • Zalm in papilotte

    4

    25 minuten

  • Biefstuk met knoflook

    2

    45 minuten

  • Mousaka

    6

    60 minuten