Ingrediënten

  • 400 gr biefstuk
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl maizena
  • 1 tl suiker
  • 1 mespuntje peper
  • water
  • olie om in te frituren en te bakken
  • 2 sjalotjes in stukken gesneden
  • 2 el pindasaus
  • 1 teen uitgeperst teentje knoflook
  • 1 ui in vieren gesneden
  • 1 groene paprika in stukken
  • 1 rode paprika in stukken
  • 2 el sherry
  • 1 rode peper zonder zaadjes (in vieren)

Bereiding


Stap 1
Voorbereiding Snijd het vlees in dunne reepjes. Vermeng 1 theel. sojasaus met 2 theel. maizena en 2 eetl. olie. Schenk dit mengsel over het vlees en laat het 30 minuten marineren. Bereiding Verhit de olie tot 190 graden en frituur hierin de uitgelekte reepjes vlees. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook 1 minuut. Voeg de pindasaus, de ui, de paprika en de rode pepers toe en bak het geheel onder voortdurend omscheppen 1 minuut. Voeg het vlees toe. Vermeng alle overige ingredienten,schenk het in de pan en laat het gerecht nog 2 min. zachtjes doorkoken.

Variatietips

  1. Lekker met witte rijst,bami desnoods frites.
‹ Terug