• 27 mei 2007
  • 4 personen
  • 45 minuten

Ingrediënten

  • 2 el gebakken uitjes
  • 3 eieren
  • 500 gr gehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 1 beschuitje, verkruimeld
  • 2 zakjes jus

Bereiding


Stap 1
Twee eieren roerbakken zodat je allemaal kleine stukjes hebt en vervolgens laten afkoelen.

Stap 2
De gehakt in een grote kom doen met de gebakken uitjes, gehaktkruiden, gebakken eieren, één rauwe ei en het verkruimelde beschuitje. Dit goed door elkaar kneden.

Stap 3
Gehakt in een pan in gesmolten margarine goed bruin laten worden aan alle kanten en de gehaktballen hierin bakken.

Stap 4
Zodra de ballen goed bruin zijn de 2 zakjes jus met het aangegeven hoeveelheid water bij de ballen doen en dan zachtjes ongeveer 30 minuutjes onder de deksel gaar laten worden.

Variatietips

  1. Het beschuitje kan ook vervangen worden door paneermeel.
  2. Lekker bij een Hollandse pot of op een broodje.
‹ Terug