31 maart 2005
10 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 10 plakken bladerdeeg
  • 400 gr gehakt
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 30 gr peterselie
  • 1 snufje nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 gesnipperde ui

Variatietips

  1. Je kan het gehakt ook vervangen door knakworstjes of hotdogs, dan heb je worstenbroodjes.
  2. Je kan de zwarte peper ook door cayennepeper vervangen om het gehakt nog pittiger te maken.

Bereiding

Stap 1
Laat de deegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien. verwarm de oven voor 200 graden. kruid het gehakt met 1 teentje geperste knoflook, peterselie, nootmuskaat, gesnipperde ui, zout en zwarte peper. leg een rolletje gehakt (ca. 40 gram) op een helft van een plakje bladerdeeg. vouw het deegplakje dubbel en druk de randen goed aan. bestrijk het deeg met losgeklopt ei. leg de saucijzenbroodjes op de bakplaat en plaats deze in het midden van de oven. bak vervolgens de saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Variatietips

  1. Je kan het gehakt ook vervangen door knakworstjes of hotdogs, dan heb je worstenbroodjes.
  2. Je kan de zwarte peper ook door cayennepeper vervangen om het gehakt nog pittiger te maken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten