10 juli 2005
2 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 1 lente-uitje
  • 1 ei
  • paddenstoelen naar keuze welke soort
  • 1 dl olie
  • 200 gr pasta
  • paddenstoelen uit potje of zakje
  • zout en peper
  • paneermeel
  • eventueel wat peterselie

Variatietips

  1. Niet vegetariërs kunnen eventueel spekblokjes aan saus toevoegen.

Bereiding

Stap 1
Kook de pasta al dente.

Stap 2
Klop in een diep bord het ei los zout en peper. Haal de paddenstoelen eerst door het eimengsel en druk ze daarna in het paneermeel.

Stap 3
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ze in 5 minuten bruin en gaar.

Stap 4
Maak een paddenstoelen/champignonsaus volgens aanwijzingen op verpakking, of maak die zelf: 1 sjalotje 250 g paddenstoelen 50 g boter 50 g bloem 5 dl groenten- of kippenbouillon 1 citroen (eventueel) peper zout indien gewenst 1 dl room

Stap 5
Pel het sjalotje en snipper fijn. Snijd de champignons in plakjes. Stoof ze in de boter. Voeg al roerende de bloem toe en leng aan met de bouillon.

Stap 6
 Laat doorkoken. breng op smaak met citroensap, peper en zout en eventueel de room. Mix de saus.

Stap 7
Meng de pasta met de saus en de gebakken gepaneerde paddenstoelen. Serveer met een groene salade (vb. rucola).

Variatietips

  1. Niet vegetariërs kunnen eventueel spekblokjes aan saus toevoegen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten