Gevulde gepofte aardappels
3 september 2009
4 personen
70 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels met schil
  • 1 kopje olijfolie
  • 1 handje basilicum
  • 100 gr rauwe ham
  • 1 el geroosterde pijn(boom)pitjes
  • bekertje crème fraîche
  • versgemalen peper

Benodigdheden

  • Aluminium folie

Variatietips

  1. Voeg een teentje knoflook toe aan het mengsel.
  2. Erg lekker bij een meloensalade of bij kip als je er vlees bij wil eten...

Bereiding

Stap 1
Bakje vullen met olie en daarin de blaadjes basilicum leggen. Schep de aardappels door het mengsel en laat even staan.

Stap 2
Oven voorverwarmen op 180 graden. Aardappels uit laten lekken, inprikken met een vork en in folie verpakken.

Stap 3
Gaar de aardappels klaar in de oven in plusminus 45 tot 60 minuten.

Stap 4
Meng de rauwe ham met de crème fraîche pijn(boom)pitjes en peper.

Stap 5
Als de aardappels klaar zijn, dan uit folie halen en in de lengte half doorsnijden. Vul de opening van de aardappel met het mengsel en smullen maar.

Variatietips

  1. Voeg een teentje knoflook toe aan het mengsel.
  2. Erg lekker bij een meloensalade of bij kip als je er vlees bij wil eten...

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten