23 augustus 2006
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 4 el zongedroogde tomaten op olie
  • 2 stengel bleekselderij
  • 4 stukken tonijn ca 200gr per stuk
  • zout en vers gemalen peper
  • half blik flageolet of kidneybonen
  • 1 pot witte bonen
  • 6 el olijfolie
  • ca 20 groene olijven zonder pit

Variatietips

  1. Vervang de tonijn door zalm of braadworstjes.

Bereiding

Stap 1
Snijd de uien in dunne ringen.

Stap 2
Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

Stap 3
Trek de draden van de stengels selderij en snijd ze in smalle reepjes.

Stap 4
Bestrooi de tonijn met zout en peper.

Stap 5
Verhit 4 eetlepels olie in een royale pan. Bak de uien in ca 10 min zacht en glazig.

Stap 6
Doe de stukjes tomaat en selderij erbij en bak alles enkele minuten.

Stap 7
Voeg dan alle bonen toe en roer de olijven erdoor.

Stap 8
Verwarm het prutje op laag vuur terwijl je de tonijn bakt (2 eetlepels olijfolie in de pan en ca. 3 min per kant) de file is dan lekker rosé van binnen.

Stap 9
Verdeel het bonenmengsel over de borden en leg de tonijn erop.

Variatietips

  1. Vervang de tonijn door zalm of braadworstjes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Duveltjesvlees

    4

    45 minuten

  • Komkommer met gehakt

    4

    20 minuten

  • Spaghetti met gehaktballetjes en zoetzure groenten

    4

    25 minuten

  • Zalm sashimi

    4

    10 minuten