6 juli 2005
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 0.15 l melk (1/8 liter)
  • 20 gr boter
  • 50 gr bloem
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 ei
  • 50 gr geraspte emmentaler
  • 4 hardgekookte eieren

Variatietips

  1. Lekker met mosterd, met remouladesaus of met spinazie en puree.

Bereiding

Stap 1
Melk met boter en zout aan kook brengen.

Stap 2
De gezeefde bloem in één keer bijdoen en zo lang bij een lage temperatuur blijven roeren, tot het deeg als een bal aan de lepel blijft hangen.

Stap 3
Pan van het fornuis nemen, ei, geraspte kaas en nootmuskaat door mengen.

Stap 4
Handen met koud water nat maken (dan blijft het deeg niet aan de handen plakken) en de gepelde eieren met kaasdeeg bekleden.

Stap 5
Vet verhitten en de eieren 5 a 10 minuten frituren tot ze goudbruin zijn.

Variatietips

  1. Lekker met mosterd, met remouladesaus of met spinazie en puree.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Couscous met kip in pittige tomatensaus

    3

    20 minuten

  • Komkommer met gehakt

    4

    20 minuten

  • Gehaktpapillote

    4

    30

  • Portugees pruttelpotje

    4

    20 minuten