27 juni 2005
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 1 mechelse koekoek
  • 4 tenen knoflook
  • 4 a 5 el peterselie
  • 4 a 5 el bieslook
  • peper en zout
  • 2 rode spaanse pepertjes
  • olijfolie
  • notenolie
  • 100 gr grove mosterd
  • klontjes boter
  • gemalen walnoten

Bereiding

Stap 1
Maak eerst een marinade: pureer de knoflook, peterselie, bieslook, Spaans pepertje, mosterd, zout en peper, olijfolie en notenolie.

Stap 2
Meng er de gemalen noten onder.

Stap 3
Wrijf de koekoek in met deze marinade, leg in een ovenschotel en giet de overschot over de kip. Laat ze minstens 2 uren marineren in de koelkast.

Stap 4
Haal kip uit de koelkast en overgiet nog eens goed met het marinade mengsel. Leg enkele klontjes boter bij de kip en marinade. Zet ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden (overgiet ondertussen eens met braadvocht-marinademengsel).

Stap 5
Draai de kip de kip eens om en nog 25 minuten bakken. Overgiet de kip nu en dan eens met het braadvocht-marinademengsel...

Stap 6
Ook lekker als je aardappeltjes en uienringen toevoegt aan de schotel. Laat deze ook marineren met de kip.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Zalm lasagne

    2

    25 minuten

  • Spinazie met ei-schotel

    4

    20 minuten

  • Gevuld stokbrood

    2

    30 minuten

  • Kipvleugeltjes met verse gember

    6

    35 minuten