13 juli 2008
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • zak penne
  • flink stuk gorgonzola
  • bekertje slagroom
  • (zee)zout
  • zwarte peper uit de molen
  • verse peterselie, fijngehakt
  • zak rucola (sla)
  • bakje kerstomaatjes, gehalveerd
  • flinke hand walnoten, gekneusd
  • balsamico azijn
  • stokbrood, gesneden

Variatietips

  1. Geen voorgerecht serveren voor dit gerecht. Het is erg machtig!
  2. Gebruik een andere kaas voor de pasta.
  3. Serveer de saus bij een lekkere biefstuk.

Bereiding

Stap 1
Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Giet af en doe in een schaal.

Stap 2
Schenk de room in een pannetje en verbrokkel de gorgonzola erboven. Zet het vuur heel laag en laat de gorgonzola smelten. Blijven roeren met een garde!

Stap 3
Strooi de peterselie over de saus en meng. Giet de saus over de pasta en meng door elkaar.

Stap 4
Doe de rucola in een schaal en verdeel de tomaatjes, walnoten en dressing over de sla.

Stap 5
Serveer de pasta met de sla en met het stokbrood.

Variatietips

  1. Geen voorgerecht serveren voor dit gerecht. Het is erg machtig!
  2. Gebruik een andere kaas voor de pasta.
  3. Serveer de saus bij een lekkere biefstuk.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Vegetarische lasagne

    4

    60 minuten

  • Pladijs met doperwtjesmousse

    4

    30 minuten

  • Ovenschotel aardappel broccoli ananas

    4

    45 minuten

  • Koolschotel

    4

    30 minuten