19 december 2005
4 personen
70 minuten

Ingrediënten

  • 750 gr gehakt
  • zout en peper naar smaak
  • 1 fijngesneden uitje
  • 2 tenen knoflook
  • half bosje gladde peterselie
  • half bosje koriander
  • 1 tl komijn
  • 1 tl gember
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el paneermeel
  • 1 fijngesneden ui (saus)
  • 2 tl komijn (saus)
  • 2 tenen knoflook (saus)
  • 1 tl paprikapoeder (saus)
  • 0.5 tl kaneel (hoeft niet) (saus)
  • 2 blikken gepelde tomaten in stukjes (saus)
  • 125 ml water (saus)
  • half bosje gladde peterselie (saus)
  • half bosje koriander (saus)

Variatietips

  1. Als je van pittig houdt, kan je er ook nog een gedroogde en gehakte chilipeper bij doen, maar dat hoeft niet.
  2. Lekker met brood.

Bereiding

Stap 1
Meng de ingrediënten voor het gehakt en kneed het even. Maak er dan mooie balletjes van die je bruin bakt in een koekenpan (eerst hoog vuur en later wat lager als ze al een beetje bruin zijn).

Stap 2
Bak ondertussen in een andere pan de ui tot deze goudbruin en gaar is. voeg dan de knoflook en de kruiden toe (behalve de koriander en peterselie).

Stap 3
Laat het heel eventjes bakken totdat de geuren vrijkomen en voeg dan de tomaten, het water en de peterselie toe. Breng het aan de kook.

Stap 4
Voeg dan de keftaballetjes toe en breng weer aan de kook. zet nu het vuur op z'n laagst en laat het ongeveer 50-60 minuten sudderen tot je een lekkere dikke saus hebt.

Stap 5
Voeg 5 minuten voor het einde de gehakte koriander toe en laat dit ook even mee sudderen (eventueel binden met wat bloem of maizena, als de saus te dun is).

Variatietips

  1. Als je van pittig houdt, kan je er ook nog een gedroogde en gehakte chilipeper bij doen, maar dat hoeft niet.
  2. Lekker met brood.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kippebouten met tomatensaus

    4

    75 minuten

  • Popey risotto

    2

    60 minuten

  • Gebraden kip met gebakken aardappelen

    4

    120 minuten

  • Pasta met tonijn pesto en courgette

    2

    45 minuten