31 maart 2005
4 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 4 stuks kipfilet
  • 60 gr cashewnoten
  • 35 gr amandelen
  • 35 gr walnoten
  • 0.5 dl slagroom
  • 1 eiwit
  • zout
  • peper
  • aluminiumfolie

Variatietips

  1. Lekker met sla en gebakken aardappelen of krieltjes.
  2. De kipfilet kun je vervangen door kalkoenfilet.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 �C (hete luchtoven). Blancheer de noten kort in kokend water en dep ze droog. Meng de room, eiwit, zout en peper door elkaar. Sla de kipfilets met een deegroller plat en bestrijk deze met het mengsel. Druk de noten in de kipfilet, bestrooi ze rijkelijk met peper en zou en rol deze in aluminiumfolie op en draai het stevig aan. Leg ze in een ovenschaal die gevuld is met water en olie . Ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Kijken of het gaar is door 1 kipfilet door midden te snijden.

Variatietips

  1. Lekker met sla en gebakken aardappelen of krieltjes.
  2. De kipfilet kun je vervangen door kalkoenfilet.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Gebakken kipfilet met sinaasappel-tijm saus

    4

    40 minuten

  • Ayam ketjap (Indonesische stoofschotel van kip)

    4

    35 minuten

  • Zoetzure kip van Fabrizia

    2

    25 minuten

  • Gebraden kip met gebakken aardappelen

    4

    120 minuten