• 12 november 2006
  • 4 personen
  • 20 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 kg kipfilet
  • 1 madam jeanet
  • water
  • 2 grof gesneden uien
  • 1 grof gesneden rode paprika
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • maizena
  • allesbinder

Bereiding


Stap 1
Klein steelpannetje met water � vol. Hierin 2 grof gesneden uien erin + 1 grof gesneden rode paprika + 2 kippenbouillonblokjes even blancheren (kook erover). Paprika + ui eruit en in een bakje bewaren. De rest is voor de saus.

Stap 2
Voor de kip: 1 ei, peper, zout + 1 el maizenaroeren totdat je boemboe krijgt. Kip in stukjes snijden, eimengsel door kipstukjes dan door de maizena totdat laagje erom zit (wordt krokant korstje). Kip bakken met paprika + ui.

Stap 3
Voor de saus: Ondertussen het steelpannetje zacht op het vuur laten staan. 0,5 madam jeanet erin + ongeveer 3,5 el maizena erbij. voortdurend blijven roeren (anders krijg je klonten). Zout en peper erbij + 3-4 el ketjap A erbij (tussendoor proeven om zoetzuur smaakje te krijgen). Met allesbinder kan je de saus wat dikker maken.

Stap 4
Rijst om een bordje, kip erop en de saus erover.

Variatietips

  1. Je kan ook rundvlees gebruiken in plaats van kip.
‹ Terug