12 november 2006
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 kg kipfilet
  • 1 madam jeanet
  • water
  • 2 grof gesneden uien
  • 1 grof gesneden rode paprika
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • maizena
  • allesbinder

Variatietips

  1. Je kan ook rundvlees gebruiken in plaats van kip.

Bereiding

Stap 1
Klein steelpannetje met water � vol. Hierin 2 grof gesneden uien erin + 1 grof gesneden rode paprika + 2 kippenbouillonblokjes even blancheren (kook erover). Paprika + ui eruit en in een bakje bewaren. De rest is voor de saus.

Stap 2
Voor de kip: 1 ei, peper, zout + 1 el maizenaroeren totdat je boemboe krijgt. Kip in stukjes snijden, eimengsel door kipstukjes dan door de maizena totdat laagje erom zit (wordt krokant korstje). Kip bakken met paprika + ui.

Stap 3
Voor de saus: Ondertussen het steelpannetje zacht op het vuur laten staan. 0,5 madam jeanet erin + ongeveer 3,5 el maizena erbij. voortdurend blijven roeren (anders krijg je klonten). Zout en peper erbij + 3-4 el ketjap A erbij (tussendoor proeven om zoetzuur smaakje te krijgen). Met allesbinder kan je de saus wat dikker maken.

Stap 4
Rijst om een bordje, kip erop en de saus erover.

Variatietips

  1. Je kan ook rundvlees gebruiken in plaats van kip.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!