24 oktober 2005
4 personen
75 minuten

Ingrediënten

  • 1.5 kg kip
  • zout en peper
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gr boter om in te vetten
  • 3-5eetlepels verse marjolein
  • 250 ml kipbouillon (gewoon van een blokje)
  • 1-2 gele paprika's
  • 500 gr vleestomaten

Variatietips

  1. Ook lekker met peterselie i.p.v. marjolein.

Bereiding

Stap 1
Snijd de kip in 4 stukken en doe er zout en peper op. Wrijf de stukken ook in met knoflook.

Stap 2
Strooi 3 eetlepels marjolein in een ingevette ovenschaal doe de kip erin en schenk de bouillon erbij.

Stap 3
Bak de kip ongeveer 40 min in een voorverwarmde oven op 220 graden.

Stap 4
Doe de schoongemaakte groenten erbij en roer goed om.

Stap 5
Bak alles nog 10 tot 20 min. Strooi nog wat marjolein erover vlak voor het opdienen.

Variatietips

  1. Ook lekker met peterselie i.p.v. marjolein.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Kip smoor van tante Mary

    4

    30 minuten

  • Gestoofde kalfssukade met scherpe mosterd

    6

    90 minuten

  • Pasta met tonijn pesto en courgette

    2

    45 minuten

  • Indiase kip

    2

    60 minuten