24 juni 2005
4 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr couscous
  • 150 gr boter
  • 200 a 300 gram hamblokjes
  • 6 tot 8 eieren
  • 4 el melk of water
  • rode of groene pesto
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 75 a 100 gram geraspte kaas

Bereiding

Stap 1
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

Stap 2
Verdeel 125 gram boter in kleine klontjes en schep deze door de couscous en laat alles nog ca. 3 minuten doorwarmen of giet er olijfolie bij.

Stap 3
Beboter een ovenschaal met de rest van de boter. Doe dan de couscous in de schaal en strijk de bovenkant glad.

Stap 4
Klop de eieren los met de pesto, 4 eetlepels melk of water, wat zout, peper en de nootmuskaat. Vermeng met de couscous en hamblokjes.

Stap 5
Giet het geheel in ovenschaal en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.

Stap 6
Bak ca. 25 minuten in een op 175 graden Celsius voorverwarmde oven.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Ham met sausje en tuinbonen

    2

    30 minuten

  • Zalm in bladerdeeg

    2

    35 minuten

  • Mexicaanse kip

    4

    25 minuten

  • Gevuld witlof met gehakt

    4

    60 minuten