27 september 2008
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • runder (rib)lappen
  • mosterd
  • laurierblaadjes
  • 4-5 tomaten
  • 2-3 grote uien
  • braadboter / croma
  • runder bouillonblokje
  • jus kruiden
  • smeltjus
  • ontbijtkoek

Variatietips

  1. Voor een anders smaaksensatie; voeg er een zakje goulash kruiden en hachee kruiden aan toe.
  2. Voor de liefhebbers van groenten: er kan natuurlijk nog van alles bij zoals paprika, champignons, courgette, etc.

Bereiding

Stap 1
Smeer de runderlappen (fijne rib- / riblappen) in met de mosterd aan beide kanten.

Stap 2
Braad de lappen aan in ruime hoeveelheid braadboter / croma.

Stap 3
Na het aanbraden het vuur temperen en aanvullen met gekookt water totdat de lapjes onder water staan.

Stap 4
Voeg aan het water de laurierblaadjes, de tomaten (grove partjes), de uien (grof gesneden) en het bouillonblokje toe.

Stap 5
Laat dit stoof pannetje 2,5 tot 3 uur staan op een laag vuur. Draai af en toe de runderlappen om.

Stap 6
Om de saus een beetje binden en voor een lekkere jus, kan je er een zakje jus kruiden bij toevoegen en 1-2 plakken ontbijtkoek.

Variatietips

  1. Voor een anders smaaksensatie; voeg er een zakje goulash kruiden en hachee kruiden aan toe.
  2. Voor de liefhebbers van groenten: er kan natuurlijk nog van alles bij zoals paprika, champignons, courgette, etc.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Noten fondue

    4

    10 minuten

  • Bietjes

    2

    20 minuten

  • Babi pangang

    4

    55 minuten

  • Witlof schotel met aardappeltjes

    2

    40 minuten