7 juli 2005
4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 1 el suiker
  • 2 zakken frietsticks (bijv. van croky)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl sambal oelek
  • water van assem

Variatietips

  1. Het is de gewone frietsticks dat eet je als garnering er bij.
  2. Tamarinde kan je ook kant en klaar in een pot bij de toko kopen.
  3. Je kan ook meer sambal toevoegen is net hoe pittig je het gerecht wilt!

Bereiding

Stap 1
Tamarinde is assemblok van de toko, daar haal je een stuk af ter grote van een walnoot en meng het in heet water en je gebruikt alleen de sap er van.

Stap 2
Je gaat de knoflook sambal even in een wadjan of hapjespan een beetje bakken op laagvuur.

Stap 3
Dan doe je het water van de assem erbij en als het droog is gooi je er nog een kopje water bij, dan de suiker blijven roeren tot het dik wordt (stroperig) dan die frietsticks om roeren en klaar.

Variatietips

  1. Het is de gewone frietsticks dat eet je als garnering er bij.
  2. Tamarinde kan je ook kant en klaar in een pot bij de toko kopen.
  3. Je kan ook meer sambal toevoegen is net hoe pittig je het gerecht wilt!

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Seroendeng

    4

    5 minuten

  • Spaghetti kipbolognaise

    4

    40 minuten

  • Simpele pastasalade

    4

    20 minuten

  • Gegratineerd witloof met garnalen

    4

    30 minuten