22 juli 2009
6 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 2 kg grote ronde aubergines
  • 1 kg gehakt
  • 0.5 kopje olijfolie
  • 2 grote uien
  • 5 rode vleestomaten
  • 0.5 kopje droge witte wijn
  • peper en zout
  • geraspte kaas (naar eigen smaak)
  • bechamelsaus

Variatietips

  1. In plaats van aubergine kan je ook aardappelschijfjes of courgette gebruiken.

Bereiding

Stap 1
Maak de aubergines schoon en snij ze in dunne plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze uitlekken op keuken papier.

Stap 2
Maak de tomaten schoon, ontvel ze en snij ze in kleine stukjes.

Stap 3
Rul het gehakt en de uien (in olie). Blus het gehakt en de uien af met de wijn voeg de tomaten, peper en zout toe. Laat het geheel zachtjes garen tot het vocht is opgenomen.

Stap 4
Frituur de aubergines in de olie en leg een laagje in een grote ovenschaal. Bestrooi ze met een laagje geraspte kaas, verdeel het gehakt erop en plaats weer een laagje aubergines, bestrooi het geheel met geraspte kaas en giet de bechamelsaus erover, maak het geheel af met een laagje geraspte kaas.

Stap 5
Bak het geheel af op 200 graden in de oven, ongeveer 30 minuten.

Variatietips

  1. In plaats van aubergine kan je ook aardappelschijfjes of courgette gebruiken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Gepofte aardappelen met prei

    2

    65 minuten

  • Levertjes

    2

    60 minuten

  • Fricandon

    4

    60 minuten

  • Rundertong in tomatensaus

    4

    180 minuten