23 december 2007
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilet
  • camembert
  • grove zwarte peper
  • zout
  • marjolein(gedroogd of vers)
  • 3.5 zongedroogde tomaatjes op olie
  • cocktail prikkers
  • olijfolie

Variatietips

  1. Plak spek of bacon om de gevulde kipfilet rollen en dan pas de cocktailprikker er in doen.
  2. Beetje sambal door de zongedroogde tomaatje met marjolein mengen.

Bereiding

Stap 1
Snij de zongedroogde tomaatjes klein en doe ze in een kommetje. Doe minimaal één flinke eetlepel marjolein bij de gesneden tomaatjes en meng het goed door elkaar.

Stap 2
Snij 2 tot 4 plakken camembert van ongeveer een halve cm dik.

Stap 3
Snij de kipfilet als een zakje open in de lengte.

Stap 4
Vul de kipfilet van binnen met de zongedroogde tomaatje en marjolein.

Stap 5
Leg daar boven op de camembert, mag best royaal, want er wil tijdens het grillen nog wel wat uitlopen.

Stap 6
Vouw de kipfilet goed dicht, het liefst een beetje dikrollen, dit om te voorkomen dat de camembert er uit loopt. En zet ze vast met een cocktailprikker.

Stap 7
Smeer de kipfilet van buiten in met olijfolie. Strooi wat grove zwarte peper aan beide kanten.

Stap 8
Laat de grill goed heet worden en bestrooi de grill met zout en grill vervolgens de kipfilet in ongeveer 10 minuutjes goed gaar. (De grill moet dan niet meer op de hoogste stand staan).

Stap 9
Eventueel als de kip gaar is nog een plakje camembert op de bovenkant laten smelten.

Variatietips

  1. Plak spek of bacon om de gevulde kipfilet rollen en dan pas de cocktailprikker er in doen.
  2. Beetje sambal door de zongedroogde tomaatje met marjolein mengen.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!