15 juni 2005
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg koolvis
  • 2 sjalotjes
  • 4 eitjes
  • 4 klontjes boter
  • peper en zout

Variatietips

  1. De koolvis kan vervangen worden door leng, pollak of wijting. Heerlijk!

Bereiding

Stap 1
Hak het sjalotje fijn.

Stap 2
Snijd de koolvis in stukken en hak hem grof in de keukenrobot.

Stap 3
Meng de sjalot samen met peper en zout onder het visvlees. vorm met de handen 4 grote ballen van de vis. druk ze goed aan en druk ze daarna plat tot 4 hamburgers.

Stap 4
Bak de hamburgers in een klontje boter in een braadpan met antikleeflaag. na 4 minuten bakken aan elke kant zijn ze gaar. schep ze voorzichtig uit de pan en hou ze even warm op een heet bord.

Stap 5
Voeg een nieuw klontje boter toe in de braadpan. bak 4 spiegeleitjes.

Stap 6
Leg de hamburgers voorzichtig op de borden. Schuif een spiegeleitje op elk stuk vis.

Variatietips

  1. De koolvis kan vervangen worden door leng, pollak of wijting. Heerlijk!

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Groentenbeignets

    4

    15 minuten

  • Gegratineerde champignons

    6

    40 minuten

  • Quiche mozzarella

    4

    50 minuten

  • Koude garnalensoep

    2

    25 minuten