17 september 2005
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 4 dl melk
  • cayennepeper
  • 1 dl room
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 plakken ham van een ons
  • tuinbonen
  • kruidenbuiltje
  • peterselie

Variatietips

  1. Lekker met een gepofte aardappel of gebakken aardappelen.

Bereiding

Stap 1
Saus: De boter smelten, bloem erbij doen, melk toevoegen, de room er door. Als laatste de tomatenpuree en de cayennepeper er door heen roeren.

Stap 2
Tuinbonen: Tuinbonen uit de schil halen, ontvellen. Vervolgens ± 15 minuten koken of in een beetje olie/boter roerbakken.

Stap 3
Ham: 4 plakken ham kruiden met de kruiden van het kruidenbuiltje, goed in laten trekken en daarna kort bakken.

Stap 4
Alles over 2 borden verdelen en de saus over de bonen en de ham schenken. Een beetje peterselie als garnering.

Variatietips

  1. Lekker met een gepofte aardappel of gebakken aardappelen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Orloffgebraad met spinazieroom

    4

    60 minuten

  • Bami soep

    6

    60 minuten

  • Wraps met kip

    3

    30 minuten

  • Kippebouten met tomatensaus

    4

    75 minuten