20 februari 2006
4 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • zout en peper
  • 2 el vloeibare boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 tl kerrie
  • 2 el bloem
  • 300 ml melk
  • 50 gr geraspte kaas

Bereiding

Stap 1
Breng in een grote pan water met zout aan de kook en blancheer hier de bloemkool ongeveer 1 minuut, giet de bloemkool af in een vergiet en spoel af met koud water.

Stap 2
 Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de roosjes in een ingevette oven schaal en bestrooi met wat zout en peper.

Stap 3
Verwarm in een pan een eetlepel boter en fruit de ui en de kerrie hierin, voeg de bloem toe, roer goed door. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij, maar blijf wel roeren tot de saus kookt.

Stap 4
Laat de saus ongeveer 1 min zachtjes koken en zet da het gas uit, roer de kaas erdoor en doe deze saus over de bloemkool.

Stap 5
Zet de bloemkool 20 min in de oven tot er een mooi bruin korstje op zit.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Meems magere spaghetti

    4

    30 minuten

  • Aardappelpuree met knoflook en kaas

    6

    20 minuten

  • Frisse pastasalade

    4

    15 minuten

  • Paprikafrietjes

    4

    20 minuten