Ingrediënten
- 300 gr tagliatelle (bicolore of gewone)
- 100 gr geraspte kaas naar keuze
- handje zwarte olijven zonder pit
- 1 grote vleestomaat
- 300 gr kipfilet
- 2 el gedroogde basilicum
- 2 tenen knoflook
- scheutje (olijf)olie
- zout en peper
Variatietips
- Gebruik in plaats van kipfilet kippenvleugels of kippenbouten.
Bereiding
Stap 1
Bak de kipfilets met zout en peper goudbruin en gaar.
Stap 2
Kook de tagliatelle volgens de verpakking.
Stap 3
Meng olie, basilicum, knoflook en een snufje zout tot een mooi papje.
Stap 4
Als de tagliatelle gaar is dit papje erdoor roeren en ook de helft van de geraspte kaas erbij. Laat dit lekker smelten op een warmhoudplaatje.
Stap 5
Snijd de olijven in hele kleine stukjes. Ontvel de tomaat en snijd deze ook in ministukjes.
Stap 6
Serveer de tagliatelle met de kipfilet en strooi over de tagliatelle de stukjes olijf, tomaat en de rest van de geraspte kaas.
Variatietips
- Gebruik in plaats van kipfilet kippenvleugels of kippenbouten.