29 maart 2005
2 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr magere runderlappen
  • ongeveer 50 gram margarine/reuzel
  • 1 a 2 grote uien
  • 2 el tomatenpuree
  • 1.5 dl water
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 tl azijn
  • 2 a 3 ontvelde tomaten

Variatietips

  1. De goulash kan gegeten worden bij gekookte aardappelen, maar ook kunnen de aardappelen in blokjes gesneden de laatste 20 minuten mee sudderen.
  2. Bij goulash en aardappelen wordt vaak kool geserveerd, apart gekookt of het laatste half uur meegekookt (hetzij als witte kool salade).
  3. Ook wordt er wel zure room door de goulash geroerd. Een gerecht met vele mogelijkheden.

Bereiding

Stap 1
Snij het vlees is grote dobbelstenen.

Stap 2
Bak het vlees in de margarine of de reuzel. Bak als het vlees bruin is ook de uien mee.

Stap 3
Voeg de tomatenpuree toe evenals het water, paprikapoeder, zout, peper, cayennepeper, tijm, laurierblad, azijn en de ontvelde tomaten.

Stap 4
Laat de goulash 2-3 uur zacht sudderen.

Variatietips

  1. De goulash kan gegeten worden bij gekookte aardappelen, maar ook kunnen de aardappelen in blokjes gesneden de laatste 20 minuten mee sudderen.
  2. Bij goulash en aardappelen wordt vaak kool geserveerd, apart gekookt of het laatste half uur meegekookt (hetzij als witte kool salade).
  3. Ook wordt er wel zure room door de goulash geroerd. Een gerecht met vele mogelijkheden.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Pompoenlasagne van Marleen

    5

    75 minuten

  • Kippenbouten met witte bonen

    2

    75 minuten

  • Tagliolini alla Toscana

    4

    45 minuten

  • Rundertong in tomatensaus

    4

    180 minuten