3 maart 2008
4 personen
55 minuten

Ingrediënten

  • +/- 1 kg groene asperges, schoongemaakt
  • 6 eieren
  • 1 el olijfolie
  • basilicum of andere kruiden naar keuze
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 150 gr parmezaanse kaas
  • 120 gr broodkruimels
  • 3 a 4 el olijfolie

Variatietips

  1. Voeg vb spekblokjes of gehakt toe aan de schotel

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor. Vet een ovenschaal in met 2 EL olijfolie. Kook de asperges beetgaar en laat afkoelen. Snij ze vervolgens in kleine stukken. Klop de eieren met 1 EL olijfolie en kruiden naar keuze vb basilisum. Doe er de asperges bij en kruid naar smaak met peper en zout. Voeg er vervolgens de kaas en broodkruimels aan toe. Doe het geheel in de ingevette ovenschotel, druppel er wat olijfolie in en bak in de oven tot de taart mooi goudbruin ziet en de eieren gestold zijn. (+/- 30 a 45 min). Dien meteen op of laat afkoelen en snij in stukken.

Variatietips

  1. Voeg vb spekblokjes of gehakt toe aan de schotel

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten