• 20 oktober 2006
  • 2 personen
  • 45 minuten

Ingrediënten

  • 1 halve rode kool, in repen
  • 400 gr appels en/of peren, geschild in schijfjes of blokjes
  • bruine of witte suiker
  • 100 ml azijn
  • 250 ml water
  • snufje kaneel
  • zout
  • boter

Bereiding


Stap 1
Smelt de boter in een grote stoofpot en voeg er de rode kool aan toe en een snuifje zout. (Je kan naar smaak ook een ui laten meestoven in de boter). Voeg wat water toe en laat rustig stoven, ongeveer 1,5 uur. In de slowcooker op de lage stand 6 uur.

Stap 2
Voeg bij stukjes appel of peer bij de rode kool, alsook een goeie scheut azijn, snuifje kaneel en suiker. Laat alles goed stoven en roer af en toe even. Doe er wat water bij wanneer nodig. Wanneer alles goed zacht en gaar gestoofd is kan je naar eigen smaak nog wat suiker bijvoegen.

Variatietips

  1. Laat een sneetje ontbijtkoek meestoven.
  2. Je kan blaadjes laurier laten meestoven.
  3. Zoet op het einde met wat honing of voeg er wat chocolade aan toe.
‹ Terug