25 januari 2009
5 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 el bloem
  • 4 grote aardappelen in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 versnipperde uien
  • 3 stuks gekleurde paprika's
  • 1 el bakboter
  • 1 el paprikapoeder

Bereiding

Stap 1
Snij de paprika’s door de helft en haal de pitjes en het wit eruit. Snij ze in de lange richting in fijne reepjes en halveer ze dan nog eens.

Stap 2
Verhit de bakboter in een soeppan en voeg de paprika’s, knoflook en de uien erbij. Laat op zacht vuur sudderen gedurende 5 minuten.

Stap 3
Voeg de bloem erbij en roer met een lepel alles goed door elkaar.

Stap 4
Zet het vuur hoger en voeg de helft van de bouillion in de soeppan en roer alles goed los met een klopper. Laat even al roerend koken. Je zal zien dat het dikker wordt.

Stap 5
Voeg de rest van de kippenbouillon erbij en blijf op hoog vuur roeren totdat de soep bijna gaat koken. Zet het vuur de op half, nogmaals goed roeren en zet er een deksel schuin op de soeppan. Laat 10 minuten op zacht vuur pruttelen en de Hongaarse paprikasoep is klaar om heet te serveren.

Stap 6
Snij de aardappelen in blokjes en voeg ze na 10 minuten bij de rest. Zet het vuur nu iets hoger en controleer regelmatig de gaarheid van de aardappelen. Lekker heet serveren.

Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!