‹ recepten

Gazpacho Andaluz

  • 10 juni 2012
  • 20 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • 7 grote tomaten
  • 2 groene paprika's
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 komkommer
  • olijfolie ( virgen extra )
  • azijn
  • zout
  • om te garneren:
  • paprika
  • komkommer
  • brood

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Blancheer en ontvel de tomaten. Ontdoe de paprika van de steel en zaadjes, pel de knoflook en snij de punten van de komkommer af. Snij alles in kleine stukjes en doe alles in een mixer / blender. Voeg zout en azijn toe, omdat sommige mensen niet van azijn houden kun je deze ook later toevoegen.Voorzichtig met het zout !! Nu moeten we goed malen totdat we een dikke en homogene crème hebben. Daarna voegen we 30 cl olijf olie extra virgen toe. Vlak voordat we de soep gaan opdienen voegen we 2 liter zeer koud water toe. De hoeveelheid die we niet willen gebruiken, kunnen we bewaren we in de koelkast gedurende enkele dagen. Ook dan voegen we vlak voor gebruik weer het water toe. Als laatste, samen bij het opdienen horen drie bordjes met ui, komkommer en stukjes brood De Gazpacho, is behalve smaakvol , gezond en zeer voedzaam omdat het bestaat uit grote hoeveelheid vitaminen.

Variatietips

  • Serveer in kleine glaasjes.