Ingrediënten

  • 2 grote blikken tomaten
  • 0.5 l bouillon van een blokje
  • stuk knolselderij
  • bladselderij (groene v/d knolselderij)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • paar worteltjes (in plakjes snijden)
  • 4 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • beetje tijm
  • zout
  • 6 peperkorrels
  • 3 el rijst
  • 1 blikje haricoverts
  • 0.5 l koffieroom
  • flinke scheut sherry
  • citroen
  • peterselie

Bereiding


Stap 1
Oe in de bouillon de tomaten met het sap, de groenten, kruiden, zout en de rijst (niet de haricoverts en niet de peterselie). breng aan de kook en laat zachtjes, minstens 1 uur koken. specerijen eruit vissen en met de mixer/blender/keukenmachine alles fijn pureren. de haricoverts in kleine stukjes snijden, als vulsel in de soep doen en met de koffieroom nog even wat doorwarmen (niet koken!). even voor het opdienen een flinke scheut sherry erdoor roeren. verdeel de soep in kommen of borden en garneer met een dun schijfje citroen in het midden en de fijngesneden peterselie er omheen.

Variatietips

  1. Serveer met bijvoorbeeld wit geroosterd brood.
‹ Terug