27 juli 2007
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 1 pakje tomatencrémesoep
  • 1 potje bouillon met kip
  • 1 stuk kipfilet
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 flinke scheut ketjap manis
  • 0.5 potje appelmoes
  • 1 blikje champignons
  • 1 klein blikje tomatenpuree

Variatietips

  1. Lekker met warm stokbrood.

Bereiding

Stap 1
Voorbereiding Ui pellen en in kleine stukken snijden. Knoflook pellen. Kipfilet in stukken snijden en verder alles klaar zetten. Bereiding In een pan met water en eventueel een bouillonblokje de kipfilet koken. In de andere pan wat boter laten smelten en daarin de uien glazig bakken. Daarna de uitgelekte champignons toevoegen en goed doorbakken. De tomaten puree erbij en even aanfruiten. Daarna de sambal ketjap uitgeperste knoflook toevoegen en goed warm laten worden. De bouillon met de kip toevoegen en wederom goed warm laten worden als laatste de appelmoes er bij. De tomatensoep volgens gebruiksaanwijzing klaarmaken endan alles in een pan en klaar is de soep. Voor de liefhebber de vermicelli erbij en goed doorwarmen. smakelijk eten.

Variatietips

  1. Lekker met warm stokbrood.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Yu-ch’ih-t’ang (haaivinnensoep)

    4

    180 minuten

  • Gazpacho Andaluz

    4

    20 minuten

  • Romige raapstelensoep

    4

    25 minuten

  • Pompoen-soep

    4

    55 minuten