16 maart 2012
2 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 150 gr wortel
  • 150 gr sperziebonen
  • 2 aardappels
  • 1 prei (100 gram schoongemaakt)
  • 100 gr spruiten
  • 140 gr volkoren pasta ongekookt
  • 1 l groentebouillon
  • 100 gr pesto
  • 25 gr parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 snufje peper / zout

Variatietips

  1. Met de groenten kan je eindeloos variëren: groene kool, savooiekool, knolgewassen, ui, etc.. Je kunt er ook groenterestjes in kwijt. Als deze al gekookt zijn voeg ze dan gelijktijdig met de pesto toe.

Bereiding

Stap 1
Was en snijd de wortel in blokjes, was en snijd de prei in stukjes, breek de boontjes doormidden, schil en snijd de aardappelen in blokjes, snijd de spruitjes in de lengte doormidden. Rasp de kaas. Bak de groenten aan in de olijfolie, zodat deze licht karamelliseren (ongeveer 4 minuten). Laat ze echter niet verbranden. Voeg de bouillon en de pasta toe en laat aan de kook komen. Laat de soep 5 minuten koken. Voeg de pesto (*) toe en verhit de soep nog 1 keer tot het kookpunt. Haal de soep van het vuur af en laat deze nog 15 minuten door garen met gesloten deksel. Serveer met stokbrood en Parmezaanse kaas. Eventueel kan je er hartig broodbeleg bij serveren.

Variatietips

  1. Met de groenten kan je eindeloos variëren: groene kool, savooiekool, knolgewassen, ui, etc.. Je kunt er ook groenterestjes in kwijt. Als deze al gekookt zijn voeg ze dan gelijktijdig met de pesto toe.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Soto soep

    6

    60 minuten

  • Broccolisoep met spekjes

    2

    20 minuten

  • Aspergeroomsoep

    4

    40 minuten

  • Chinese kippensoep

    6

    90 minuten