24 september 2006
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • ui, fijngehakt
  • 2 a 3 el boter
  • 10 a 15 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 2 a 3 el bloem
  • 3/4 liter vleesbouillon
  • 1/4 l room
  • zout
  • zwarte peper uit de molen
  • nootmuskaat
  • knoflookcroutons
  • lente-uitjes

Bereiding

Stap 1
De ui kort glanzend stoven in klontje boter. Er de knoflook bijvoegen en kort laten meestoven (niet bruin laten worden of de soep krijgt geen mooie witte kleur).

Stap 2
Voeg er de bloem bij om een mooie roux te krijgen. Leng aan met de vleesbouillon. Voeg er de room bij en laat de soep afgedekt 20 minuten op een laag vuurtje pruttelen.

Stap 3
Mix de soep en breng op smaak met zout, zwarte peper, nootmuskaat (en eventueel een scheutje citroensap). (je kan er eventueel nog een lepeltje room doorroeren)

Stap 4
Schep de soep in kommetjes en werk af met fijngesnipperde lente-uitjes en knoflookcroutons.

Stap 5
Knoflookcroutons kan je zelf maken: stoof wat knoflook aan in wat hete boter. Voeg er broodkorstjes bij en laat ze krokant worden.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Pompoen-soep

    4

    55 minuten

  • Bloemkoolsoep met gepocheerde eitjes en garnalen

    4

    60 minuten

  • Oma’s kippensoep

    6

    120 minuten

  • Marokkaanse linzenveloute

    4

    30 minuten