8 september 2006
2 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr bloemige aardappelen
  • wit van 2 preien, in ringetjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 l kippenbouillon
  • 0.5 dl room
  • boter of olijfolie
  • verse gehakte bieslook
  • zout en zwarte peper uit de molen
  • nootmuskaat
  • broodcroutons

Variatietips

  1. Laat kerriepoeder meekoken met de soep.
  2. Lekker met spekblokjes, ham reepjes, gerookte zalm, enz.
  3. In plaats van room kan je er boursin kruidenkaas onder mengen.

Bereiding

Stap 1
Schil de aardappelen en snij in stukjes.

Stap 2
Stoof de prei en de ui aan in boter of olijfolie.

Stap 3
Doe er de aardappelen en de kippenbouillon bij. Laat 15 minuten koken.

Stap 4
Mix de soep en kruid met zout, zwarte peper uit de molen en nootmuskaat. Breng terug tegen de kook aan en roer nog even door.

Stap 5
Werk de soep af met room en bieslook. Serveer met de broodcroutons.

Variatietips

  1. Laat kerriepoeder meekoken met de soep.
  2. Lekker met spekblokjes, ham reepjes, gerookte zalm, enz.
  3. In plaats van room kan je er boursin kruidenkaas onder mengen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Portugese sperziebonensoep

    4

    40 minuten

  • Rode pepersoep met malse kip

    4

    60 minuten

  • Oma’s kippensoep

    6

    120 minuten

  • Yu-ch’ih-t’ang (haaivinnensoep)

    4

    180 minuten