12 maart 2009
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 3 grote kipfilets in plakjes
  • 500 gr broccoli kleine roosjes
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 3 stuks bosuitjes in schuine stukjes
  • blikje kokosmelk
  • 3 bouillonblokjes
  • 1 limoentje in plakjes
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 1 rood pepertje, in reepjes
  • 1 stukje gember, geschild
  • suiker
  • ketjap
  • chinese eiermie

Variatietips

  1. Hou je van pittig? Gebruik een madame Jeanet peper.

Bereiding

Stap 1
Doe een liter water, de kokosmelk, de limoenplakjes, de knoflook, de gember, het pepertje, een scheutje ketjap en drie bouillonblokjes in een pan. Breng dit aan de kook, voeg de kipplakjes toe en laat 10 minuten zachtjes koken.

Stap 2
Kook ondertussen de eiermie en laat het in een vergiet uitlekken. Doe dan de champignons en de broccoli erbij en laat dit ongeveer 10 minuten zacht koken (tot de broccoli bijna gaar is).

Stap 3
Haal de limoenplakjes, de knoflook en de gember uit de soep. Doe een snufje suiker in de soep en proef. De soep moet licht zuur smaken. Voeg de bosuitjes toe en kook nog 2 minuten.

Stap 4
Doe in een grote kom een schep mie en giet de hete soep erover.

Variatietips

  1. Hou je van pittig? Gebruik een madame Jeanet peper.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten