Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 20 el ketjap manis
  • 10 el honing
  • 3 tl sambal oelek
  • 400 gr kipfilet, in reepjes
  • 250 gr peultjes, in stukjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 50 gr pistachenoten
  • gekookte rijst

Bereiding


Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de geschilde bananen en de lengte en leg ze in een ovenschotel met een laag randje.

Stap 2
Meng de ketjap manis met de honing (of basterdsuiker) en de sambal oelek. Bestrijk de bananenhelften met dit mengsel en giet de rest eroverheen. Zet de ovenschotel met de bananen 10 minuten in het midden van de oven.

Stap 3
Verhit de olie, voeg 1 theelepel sambal oelek toe en roerbak hierin de kipfiletreepjes tot ze gaar zijn. Kook ondertussen de rijst in een pannetje.

Stap 4
Strooi peper en zout bij de kipfilet in de wok. Schep de peultjes (of sugarsnaps) erdoor en bak deze al omscheppend 5 minuten mee.

Stap 5
Meng als laatste de noten erdoor en serveer de kip wokschotel met de daarop de gebakken bananen en giet de saus van de bananen er rijkelijk over de rijst heen.

Variatietips

  1. De honing kun je vervangen door 10 el basterdsuiker.
  2. De peultjes kun je vervangen door 250 gr sugarsnaps.
  3. De pistachenoten kun je vervangen door 50 gr pecannoten.
‹ Terug