24 december 2005
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 70 gr bloem
  • 0.25 tl kaneelpoeder
  • 2 dubbele kipfilet
  • 20 gr boter
  • 11 kleine ui in plakjes
  • 2 tl cacaopoeder
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 tl tomaten puree
  • 60 ml rode wijn
  • 2.5 dl kippenbouillon
  • 1 el zure room
  • halve kop rozijnen
  • amandel snippers
  • zout (klein beetje voor iets pit)

Bereiding

Stap 1
Oven op 180 gr voorverwarmen.

Stap 2
Bloem en kaneel in een schaal mengen. Kipfiles even door de gekruide bloem halen en even afschudden. Klein beetje van het bloem mengsel bewaren.

Stap 3
Olie en boter in een grote pan verhitten en de kip op niet te hoog vuur mooi bruin bakken. Uit de pan halen en even op keukenpapier leggen.

Stap 4
Ui, cacaopoeder suiker en tomatenpuree in de pan doen en op zacht vuur door elkaar roeren. Rode wijn en bouillon geleidelijk toevoegen tot er een mooi egaal mengel is.

Stap 5
Zure room en bewaarde bloem (1tl) in een schaal mengen. Samen met de rozijnen bij het uienmengsel doen en op matig vuur ong. 2 min roeren tot het wat dikker wordt. Dan van het vuur halen.

Stap 6
Kip in een ovenschaal leggen en de saus erover gieten. Met deksel of folie afdekken en ongeveer 20 min laten gaar worden. Bestrooi de kip met amandel snippers.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Ayam kerrie

    4

    60 minuten

  • Bami met kipfilet van tante Mary

    4

    20 minuten

  • Spinazie pasta van Eddy

    4

    20 minuten

  • Gevulde kipfilet met homemade pesto

    4

    60 minuten