27 februari 2006
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 4 a 6 kip of kalkoenfilets
  • 100 gr gerookte of gekookte ham
  • 150 gr ricotta
  • 20 gr gemalen parmezaan
  • 10 gr gedroogde paddenstoelen
  • 1 el bloem
  • 1 eierdooier
  • 2 hele eieren
  • paneermeel
  • 50 gr boter
  • 1 tl olie
  • 1 tl vers gehakte oregano
  • peper en zout
  • mengsel: emmentaler, mozzarella, peterselie

Bereiding

Stap 1
Laat de gedroogde paddenstoelen 5 minuten zwellen in heet water. Snij ze in reepjes en stoof ze 5 minuten in de hete olie met 1 tl water.

Stap 2
Meng de ricotta met de gemalen Parmezaan, eierdooier, bloem, fijngesnipperde ham, paddenstoelen, oregano, zout en peper.

Stap 3
Snij de filets horizontaal in zodat je ze kan vullen. Druk de farce goed aan. Steek de opening dicht met houten prikkers.

Stap 4
Klop de eieren los met wat peper en zout. Wentel er de gevulde filets in en vervolgens door paneermeel. Herhaal eventueel nogmaals door het ei en paneermeel te rollen.

Stap 5
Bak ze goudbruin in een pan met hete boter. Keer ze vaak om. Bestrooi ze met het kaas-peterseliemengsel en zet even in de oven tot de kaas begint te smelten.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Mechelse koekoek met mosterdmarinade

    4

    60 minuten

  • Italiaanse kipfilet

    4

    20 minuten

  • Afrikaanse kip met olijven

    2

    55 minuten

  • Indiase kip

    2

    60 minuten