Ingrediënten

  • 1 stuk kipfilet (in blokjes gesneden)
  • 0.5 chilipeper, fijngesneden
  • 1 cm gember, geraspt
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 bos bosuitjes , gesneden in ringetjes
  • 1 handje ongezouten cashewnoten
  • 1 paprika
  • 2 el sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 1 el vissaus
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 el bloem
  • 1 el sesamolie

Bereiding


Stap 1
Marineer voor de kip cashew de blokjes kopfilet in 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie en peper. Laat even staan. Schep 1 eetlepel bloem door de kip en bak (frituur) op hoog vuur in een hete pan bruin. Haal de kip uit de pan en zet even apart.

Stap 2
Verwarm de pan en bak de gember, knoflook en peper kort aan. Voeg de rest van groenten toe en roerbak snel gaar maar zorg dat deze niet te slap worden. Voeg de kip weer toe.

Stap 3
Voeg voor de saus 2 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels water, 1 eetlepel vissaus, en 1-2 theelepels bruine suiker. Even omschudden, de noten toevoegen en vervolgens ook de kip met groenten toevoegen.

Variatietips

  1. Combineren met een pittig gerecht en witte rijst.
‹ Terug