9 september 2008
4 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • schil van een halve citroen, geraspt
  • halve bos bieslook, in grove stukken
  • rode ui, in dikke blokjes
  • 20 tenen knoflook, ongepeld
  • verse erwtjes
  • 4 gepofte aardappels
  • zure room
  • handje gehakte verse peterselie

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2
Verwijder 2 tenen knoflook van hun vel, snijd ze in blokjes, maar laat de rest van de knoflook in hun vel zitten.

Stap 3
Leg 18 knoflookteentjes op een bakplaat en bak in de oven 20 minuten.

Stap 4
Haal ze hierna uit de oven en knijp het pulp uit de schillen knoflook. Doe in een schaaltje en leg weg.

Stap 5
Meng de boter met de citroenschil, de bieslook, de ui en de overgebleven knoflook.

Stap 6
Maak het vel van de kip los en wrijf het botermengsel onder het vel.

Stap 7
Zet de kip een dik uur in de oven totdat ze gaar is en haal haar er dan uit.

Stap 8
Smeer de kip in met de knoflookpuree en zet terug in de oven totdat de kip een mooi bruin korstje krijgt.

Stap 9
Snijd de gepofte aardappels half doormidden en schep er een kwak room tussen. Bestrooi met peterselie. Eet ze!

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Zalm lasagne

    2

    25 minuten

  • Mechelse koekoek met mosterdmarinade

    4

    60 minuten

  • Gevulde kipfilet met homemade pesto

    4

    60 minuten

  • Chili con carne

    4

    30 minuten