Ingrediënten

  • 1 courgette, geraspt
  • 2 el fijngehakte bosuitjes
  • 200 gr kipfilet
  • 2 stuks kip bouillonblokjes
  • 2 tl kerriepoeder
  • 100 gr tauge
  • 4 plakken citroen

Bereiding


Stap 1
Breng 0,75 l water aan de kook. Leg de kipfilet in het water en draai het gas lager. Pocheer de fillet ca 15 minuten.

Stap 2
Schep de kip uit de pan en snijd het in kleine stukjes.

Stap 3
Voeg de bouillonblokjes toe en de kerrie. Breng de boullion aan de kook en voeg de geraspte courgette toe en laat 1 min koken.

Stap 4
Voeg dan de kip, tauge en uitjes toe. Schep de soep in kommen en leg in elke kom een schijfje citroen.

Variatietips

  1. Voeg wat gekookte garnalen aan de soep toe.
  2. Roer een paar eetl kokosmelk aan de soep toe.
‹ Terug