Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 kemerienootjes
  • 1 blad salam
  • 1 blad daon poeroet
  • 1 stuk gember
  • 1 tl sambal
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1 stengel sereh
  • 1 stuk loas
  • 2 kopje water
  • 0.25 blok santen
  • 1 snufje zout
  • 700 gr kipfilet

Bereiding


Stap 1
De kiplfilet in stukken snijden en halfgaar bakken.

Stap 2
Ondertussen de knoflook, kemerie, salam, daon poeroet en de gember oeleken en de uien fijnsnijden bakken in een ander pannetje.

Stap 3
De sambal, paprikapoeder, sereh en loas meebakken met de knoflook en dergelijke en als alles goudbruin is er vervolgens 2 kopjes water toevoegen en het vuur laag zetten.

Stap 4
Als laatste de santen bij de boemboe (is het pannetje met alle kruiden) toevoegen en zodra dit opgelost is de kip en de zout erbij doen en zachtjes laten sudderen tot dat de kip gaar is.

Variatietips

  1. De kipfilet vervangen voor een kilo kippenpoten.
  2. Lekker met andere Indonesische gerechten.
  3. Ook lekker op een Turks of Surinaams broodje.
‹ Terug