14 juni 2005
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 4 tomaten
  • 12 lente-uitjes
  • potje boursin look en fijne kruiden
  • 100 gr champignons
  • peper en zout

Variatietips

  1. Gehakt erbij doen..jammie.
  2. Eventueel gratineren met laagje kaas in oven.
  3. Om het vegetarisch te houden kan je ook krokant gebakken broodkorstjes bij het mengsel voegen.

Bereiding

Stap 1
De bloemkool in kleine roosjes snijden, beetje gaar koken en afgieten.

Stap 2
De lente-uitjes stoven met de champignons. Vervolgens de bloemkool en het potje boursin bijdoen.

Stap 3
De tomaten 15 seconden in kokend water dompelen en ze dan nog even laten schrikken onder de koude kraan. Bovenaan het kapje afsnijden, uithollen en dan ontvellen.

Stap 4
De tomaten vullen met het groentemengsel en ze op een bord serveren met de rest van het mengsel.

Stap 5
Eventueel nog even opwarmen in de oven of de microgolfoven.

Variatietips

  1. Gehakt erbij doen..jammie.
  2. Eventueel gratineren met laagje kaas in oven.
  3. Om het vegetarisch te houden kan je ook krokant gebakken broodkorstjes bij het mengsel voegen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Sajor Lodeh van tante Mary

    8

    35 minuten

  • Toemis boontjes

    4

    30 minuten

  • Gemengde rucolasla met een appeltjes basilicum dressing

    2

    5 minuten

  • Spitskool met ei van tante Mary

    4

    20 minuten