
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool, in klein boompjes (niet te klein)
- 500 gr prinsessenbonen, in stukken
- 0.5 spitskool, in stukjes
- 500 gr spruiten, gehalveerd
- 1 blik bamboespruiten
- laos
- salam
- 2 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 2 vleesbouillonblokjes
- santen
Bereiding
Stap 1
Pak een pan en doet er een laagje water in ongeveer 1½ kootje van je vinger. Doe de gesneden ui, laos en salam, knoflook en vleesbouillonblok in de pan en laat dit even samen koken niet te lang.
Stap 2
Maakt het blik gesneden bamboespruiten open en laat het water eruit lopen, als dit is gebeurd de bamboespruiten uit het blik in de pan doen.
Stap 3
Als dit even heeft gekookt doen er dan de schoongemaakte prinsessenbonen en spruiten bij en laat dit ook even door koken, dan de stukjes bloemkool erbij.
Stap 4
Als laatste doe je gesneden spitskool erbij en 2 theelepels sambal. Als dit alles in de pan zit dan een stuk santen erbij doen.Let wel op de groenten moeten wel knapperig blijven, dus niet te lang doorkoken.Selamat makan!
Variatietips
- Serveren met witte rijst of longton.
- I.p.v. spruiten 1 grote winterpeen.