20 juni 2005
4 personen
25 minuten

Ingrediënten

  • 500 ml (vlees)bouillon
  • 1 stuk tomaat, in stukken
  • 1 stuk ui, gesnipperd
  • 500 gr gesneden gemengde groenten zoals:
  • witte kool
  • worteltjes
  • sperziebonen
  • bloemkool
  • spruitjes
  • paprika
  • 1 tl laos
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl ketoembar
  • 2 tenen knoflook
  • peper
  • zout
  • 0.5 blok santen
  • 2 el zonnebloemolie

Variatietips

  1. Lekker bij een Indonesische rijsttafel en dus goed te variëren met andere Indonesische gerechten dan deze site!

Bereiding

Stap 1
Fruit de gesnipperde ui met de kruiden in zonnebloemolie.

Stap 2
Voeg de groenten en de bouillon toe en kook alles half gaar in ongeveer 10 minuten.

Stap 3
Voeg de santen toen en kook het geheel nog ongeveer 5 minuten door.

Variatietips

  1. Lekker bij een Indonesische rijsttafel en dus goed te variëren met andere Indonesische gerechten dan deze site!

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Nasi goreng met spekjes

    4

    20 minuten

  • Indonesische kalkoen van Esnie

    4

    90 minuten

  • Soto ayam

    4

    120 minuten

  • Popey risotto

    2

    60 minuten